2014 23/5

Marknadskommentar vecka 22

Gris
HKScan höjde noteringen på slaktgrisar vecka 21 och vi ser tecken att både Danmark och Tyskland är på väg upp i grispris. Slutsålt på detaljer kopplade mot grillsortimentet. Vi har en fortsatt bra efterfrågan och försäljning på Svensk Rapsgris, KRAV och Eko.

Nöt
Efterfrågan är mer avvaktande på nöt. Högrev är nu populär både till grillens högrevsprodukt och högrevshamburgare inom konceptet Omsorgsfullt Utvalt.

Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur!

Lamm
Efterfrågan är stabil och anmälan är lite starkare vilket är positivt. Vi behöver alla lamm vi kan få fatt i framåt, men behöver ibland ställa över lamm en vecka för att skapa en jämn tillförsel mellan veckorna. Just nu jobbar vi för fullt med att flytta grupper av lamm i syd till vår anläggning i Linköping och maxar våra möjligheter för detta. Hör av dig till undertecknad i fall fördröjd hämtning orsakar bekymmer så löser vi detta. Och som sagt lammen behövs!

Grill
Det fina vädret gör att konsumenterna grillar mera igen och vi tipsar gärna om en av årets nyheter!

Hogrev-rodvin-chili--vinkel

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.