2014 30/5

Marknadskommentar vecka 23

Gris

Situationen oförändrad jämfört med föregående vecka, dvs bra drag på detaljer till grillen men lite jobbigare med det övriga. Vi har en fortsatt bra efterfrågan och försäljning på Svensk Rapsgris, KRAV och Eko.

 

Nöt

Efterfrågan är mer avvaktande på nöt. Tänk på att ha fortsatt god framförhållning i din anmälan av djur!

 

Lamm

Efterfrågan är stabil och anmälan är lite starkare vilket är positivt. Vi behöver alla lamm vi kan få fatt i framåt, men behöver ibland ställa över lamm en vecka för att skapa en jämn tillförsel mellan veckorna. Just nu jobbar vi för fullt med att flytta grupper av lamm i syd till vår anläggning i Linköping och maxar våra möjligheter för detta. Hör av dig till undertecknad i fall fördröjd hämtning orsakar bekymmer så löser vi detta. Och som sagt lammen behövs!

Kontraktstillägg lamm börjar sänkas enligt plan med 1 kr/kg, notering oförändrad. Vi återgår till normala kvalitetskriterier för kontraktstillägg lamm: 14-25,9 kg, klass E tom O fett 2- tom 3.

 

Gårdsträff i veckan

Pär Thyrén, inköpare i Dalarna, arrangerade gårdsträff på Skrämsta Gård i Bergsjö. Ett stort tack till värdparet för att vi fick vara hos er!

PT2PT3

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Grilla, Gris, HKScan Agri, Marknadskommentarer, Nöt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.