2014 7/6

Välkommen på gårdsträff!

Slit dig fån gräset och kom till Glava för att äta nygrillade hamburgare!

HKScan Agri bjuder in till gårdsträff på Hillringsbergs Gård fredagen den 13:e juni kl:12.00.

Gårdsbeskrivning
Gården är ett familjeföretag och ägs av Lars och Monica Aronius även sönerna Robert, Christoffer och dottern Micaela arbetar på gården. Det finns två heltids anställda, Mats och Niklas, som arbetar i ladugården och med maskinunderhållet. Gården har brukats av familjen Aronius sedan 1969 och redan 1979 byggdes det en ladugård för 140 mjölkkor. Efter en del ombyggnationer och insättningar av mjölkningsrobotar (år 2002) finns idag 200 mjölkkor med rekrytering och ungdjur. Korna går i en lösdrift med liggbås och mjölkas i tre stycken Lely robotar som installerades 2012.

2008 byggdes en ungdjursladugård för all rekrytering samt ungtjurarna som sedan går till slakt. 2013 byggdes även en ny utomhusavdelning för avvandkalvar. Totalt brukas ca 600 ha odlad mark, mesta dels vall men även en del spannmål. Gården är en del i samarbetet Maskinringen Värmland, en ekonomisk förening av entreprenörer och maskinägare

Se länk till företagets hemsida: http://www.hillringsberg.se/text1_2.html

Anmälan
Anmäl dig på HKSCan Agris hemsida, ute i högra kanten ”Gårdsträffar” eller via e-post till fanny.hjalmarsson@hkscan.se

Hitta hit
Från Arrvika, Glava; Kör mot Glava, följ sedan väg 648 genom Glava, efter ca 4km kommer en skylt märkt Hillringsbregs Gård, sväng då vänster, Sedan är du famme! Från Säffle; kör längs väg 175 mot Arrvika sväng vänster mot Glava innan Skasåsbron över Glasfjorden, fortsätt längs väg 268 i en dryg mil sväng sedan höger vi skylten upmärkt med Hillringsbergs Gård, följ vägen tills ni kommer fram till gården.

 

Glava

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Nöt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.