2014 13/6

Marknadskommentar vecka 25

Gris
Grillprodukter och försäljning grill går fortsatt bra. Efter vårens och försommarens debatt om svensk kontra utländsk grisuppfödning märker vi av en större efterfrågan på framför allt kotlett. Produkter som inte är aktuella för säsong tynger marknaden.

Nöt
Som helhet ser marknadsläget för detaljer bra ut. Icke ädla detaljer och färs följer säsong och minskar i efterfrågan, särskilt då skolorna nu går på sommarlov och skolbespisningarna håller stängt.

Kom ihåg att hålla en god framförhållning i din anmälan av djur. Har du ungtjurar anmälda närmsta veckorna men kan tänka sig en något senare slaktvecka så får du gärna kontakta slaktanmälan på telefon: 0771-500 500.

Lamm
Det har blivit dags att göra slaktplanering för vecka 32-35 (delårskontrakt) eller vecka 32-39 (helårskontrakt). Senast den 28 juni behöver vi din anmälan via post eller internet. Kom också ihåg att ringa eller maila slaktanmälan i fall du behöver signalmärken för återtag av skinn.

Vecka 25 sjunker noteringen på lamm 1,25 kr/kg och marknadstillägg på får upphör. Tillägg KRAV-lamm minskar med 50 öre/kg till 4,00 kr/kg.

Vi kommer ha extra aktiviteter för att påminna om lammanmälan och ändra sin lammanmälan i tid i sommar. Just nu överväger vi att prova skicka ut två SMS per anmälan som påminnelse för eventuella ändringar. Planen är att ett SMS skickas som förvarning extra tidigt innan nästa”ordinarie SMS” kommer. SMS nummer två talar om sista dag för justering av anmälan på vanligt sätt. Viktigt i sommar: väg lammen regelbundet, bästa och parasitfriaste betet till lammen, ta träckprov och avmaska vid behov.

Laholm_Stame_kor

Vi avslutar med en bild från veckans gårdsträff i Laholm hos Stäme Lantbruk AB. Foto Dennis Hörnquist. Kenneth Persson inköpare höll i träffen.

Trevlig helg!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.