2014 26/6

Majs- och vallträff i södra Sverige

Tisdag den 1 juli kl 18,30 är ni välkomna till Maths Persson, Frörum, Tomelilla på majs- och vallträff.

Inriktning på gården är uppfödning av köttrastjurar som utfodras med majs, vallensilage, drank och kraftfoder. På gården finns även får, 120 tackor av flera raser, mest texel. Majssorten är Beethoven plus en ny sort för året.

Parkering och samling i fältkanten för gruppindelning. Vi tittar sen på majsodlingen och lyssnar till utfodring av majs till får och nöt. Hans Thorell på Svenska Lantmännen, Magnus Jönsson som är lammrådgivare samt Maria Wahlquist på Skånesemin deltar under kvällen. Från oss på HKScan Agri är det Robert Lindroth som deltar. Robert kommer informera om nyheter från företaget samt bjuda på grillat.

Anmälan till träffen gör ni på www.skanesemin.se/butiken eller ringer Skånesemins växel på 0415-195 00 eller till Maria Wahlquist på 0415-195 28.

Varmt välkomna!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Grilla, HKScan Agri, Nöt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.