2014 27/6

Marknadskommentar vecka 27

Lamm
Fortsatt bra efterfrågan, till och med lite bättre bland helfallskunderna i och med att Ramadan snart inleds.

Nu drar sommarens lamm-kampanj igång. Vecka 27-32 erbjuder vi:

*Kontraktstillägg för planeringsanmälda leveranser omfattar även lite fetare lamm, dvs även fettgrupp 3+
* Utökat viktsintervall för bäst betalt! Priset för viktsintervall märkeskvalitet utvidgas och gäller från och med slaktvikt 14 kg och till och med högsta slaktvikt 25,9 kg

Vi tar gärna emot fler lamm omgående till Linköpingsanläggningen och slakt Hörby från och med vecka 29. Krylbo och Ickholmen tar vi också lamm så fort du kan leverera. Fundera i syd om du kan samleverera mindre poster med en granne så vi får ihop fler lamm på färre ställen och klarar mer volym till vår anläggning i Linköping!

Kom ihåg planeringsanmälan vecka 32-35 respektive 32-39. Senast den 28 juni vill vi ha din anmälan.

Vi sänker får priset 50 öre/kg vecka 27 samt KRAV-lammstillägget.

Nöt
Vi slaktar över plan och försäljningen är positiv, bra på ädlare detaljer och färs. Även försäljningen har KRAV-kött går bra, hör av dig om du kan leverera djur!

Kom ihåg att hålla en god framförhållning i din anmälan av djur. Har du ungtjurar anmälda närmsta veckorna men kan tänka sig en något senare slaktvecka så får du gärna kontakta slaktanmälan på telefon: 0771-500 500. Det är också dags att beställa och/eller anmäla dikalvar, kontakta din inköpare.

Notering oförändrad vecka 27.

Gris
Grillen fortsätter positivt och vi märker en ökad efterfrågan  efter vårens debatt om antibiotika i importerat fläsk.

Notering oförändrad vecka 27.

Tack!
Tack till alla roliga besök i vår monter under Borgeby Fältdagar. Mässan hade besöksrekord med cirka 19 000 besökare! Extra roligt att så många gillade vår nya monter med nya HKScan loggan och färgerna. Under nästa vecka presenterar vi vinnarna i tipstävlingen. Första pris är att HKScan Agri kommer hem till dig och grillar en god middag för dig och dina vänner!

Borgeby_Field

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.