2014 3/7

Debatt i Almedalen

Idag var branschorganisationen Svenskt kött på plats i Visby under Almedalsveckan. De arrangerade debatten ”Bara Gud och slaktar´n… – en debatt om det anonyma köttet i charken och färdigmaten”.

Lokalen var fullsatt till sista plats och alla bjöds på Bullens Pilsnerkorv från Scan vid insläppet till lokalen.

Medverkande på scenen var Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister, (C); Louise König, hållbarhetschef Coop; Sara Sundquist, Livsmedels- och miljöstrateg, Visita, Göran Holm, vd HKScan; Ann-Helen Meyer von Bremen, Debattledare.

Almedalen

-Importen av kött ökar och konsumenten har svårt att göra ursprungsmedvetet val när det kommer till chark och färdigmat inledde Ann-Helen Meyer von Bremen debatten med. Synpunkter från podiet handlade om att branschen ser att efterfrågan på svenskt kött ökar liksom efterfrågan på ekologiskt. Tre viktiga pelare för branschens framgång är att vi måste få betalt för svenska mervärden, ha fungerande exportkanaler, rimliga produktionskostnader och krav uttryckte Göran Holm. Louise König tryckte på att det är supertydligt att konsumenterna vill veta vad de äter och varifrån maten kommer. Fråga varifrån köttet kommer ifrån uppmanar Sara Sundqvist från Visita och restaurangbranschen. Ställ krav!

Louise König frågade publiken hur många som känner till att vi har världens bästa djuromsorg och strängaste djurskyddslag? Låg antibiotika användning i djurproduktionen? Just detta gänget var idag väl insatta men det är viktigt att vi hjälps åt att sprida detta budskap!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.