2014 4/7

Marknadskommentar vecka 28

Nöt
Fortsatt bra försäljning på nöt. Vi slaktar över plan och försäljningen är positiv, bra på ädlare detaljer och färs. Även försäljningen har KRAV-kött går bra, hör av dig om du kan leverera djur!

Dikalvssäsongen närmar sig. Kontakta din inköpare för att beställa eller anmäla dikalvar. Kom ihåg att alla tjänar på en tidig förmedling.

Gris
Det svalare vädret mattar efterfrågan av karré till grillförsäljningen. Mer efterfrågan på kotlett och filé istället. Notering oförändrad vecka 28.

Lamm
Bra efterfrågan bland helfallskunderna. Tack för bra respons kring god säkerhet i lammanmälan, det vill säga lammen finns säkert att hämta samt i vissa fall även lamm i förskott. Vi har hittills klarat att leverera vad vi lovat kunderna. Kontraktstillägg lamm sänks enligt plan med 1 kr/kg vecka 28.

Vecka 27-31 har vi lammkampanj och vi erbjuder:

*Kontraktstillägg för planeringsanmälda leveranser omfattar även lite fetare lamm, dvs även fettgrupp 3+
* Utökat viktsintervall för bäst betalt! Priset för viktsintervall märkeskvalitet utvidgas och gäller från och med slaktvikt 14 kg och till och med högsta slaktvikt 25,9 kg

Tillägg pälsskinn betalas from slaktvecka 27. Nivå 260 kr/skinn för skinn från renrasiga gotlandslamm. Skinnen skall vara lockiga, jämna i färgen och inte vara för små.

Tack!
Tack till familjen Williams i Ljungbyhed som hade gårdsträff i veckan. HKScan Agri inköpare Lars Svensson och Robert Lindroth bjöd på grillad hamburgare och berättade om senaste nytt från HKScan. Runt 85 personer besökte gården.

DavidW_falt

Det var också träff i Skåne hos Maths Persson, Frörum,Tomelilla. Ca 65 personer kom för att lyssna på information om majs, vallen och utfodring av lamm. På plats fanns Hans Thorell från Lantmännen, Magnus Jönsson lammrådgivare, Maria Wahlqvist skånesemin samt Robert Lindroth från HK Scan Agri.

MathsParsson

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.