2014 4/8

Planera för djuren i värmen

Just nu råder soligt och varmt sommarväder i Sverige – så varmt att SMHI har utfärdat varning för mycket höga temperaturer. Du som har djur behöver tänka på att skydda djuren från lidande som stark värme kan medföra.

Oavsett om du har lantbruksdjur eller sällskapsdjur ökar kraven på tillsyn när temperaturen ute är så varm som nu. – Det är viktigt att du ser till att djuren säkert har tillgång till vatten. Undvik att låta dina djur vistas i direkt sol utan tillgång till skugga. Kan du se att djuren far illa av direkt solljus är du skyldig att flytta dem till skugga eller en svalare plats, säger Lotta Andersson på Jordbruksverkets avdelning för djurskydd och hälsa.

Särskilt viktigt är det att förse de svagaste djuren med vatten och skugga. Svaga djur är t.ex. nyfödda och mycket unga djur, högdräktiga eller nyblivna moderdjur, sjuka eller skadade djur. Det gäller också djur som står lågt i rang i sin flock, och som därför kan vara i dålig kondition.

Läs hela informationen på Jordbruksverkets hemsida, klicka här

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.