2014 8/8

Marknadskommentar vecka 33

Gris
Grillsäsongen fortsätter och de detaljer som grillas har fortsatt riktigt bra efterfrågan! Oförändrad situation för skinka och sida som marknaden är mindre sugna på.

Notering oförändrad vecka 33. Från och med måndag vecka 33 är gamla SLS noteringen helt avslutad och ersatt av nya HKScan Agri noteringen.

Vi vill även påminna alla om att uppdatera sin planeringsanmälan eftersom vi nu närmar oss ett balanserat läge gällande anmälan och slakt. Se över både anmälan som ligger nära i tiden och längre fram så vi har rätt underlag när vi ger besked till våra kunder-tack för din medverkan. Det är alltid möjligt att nyanmäla och justera sin anmälan tisdag innan slaktvecka.

Nöt
Fortsatt bra och balanserad efterfrågan på nötköttsmarknaden! Mycket är slutsålt. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Hör av dig om du har livkalvar att sälja, köparna har på hugget nu efter sommaren. Kontakta Carina på 018-16 76 02 eller carina.ljungkvist@hkscan.se

Flera av inköparna har fått in grupper med dräktiga mjölkraskvigor. Fina djur och bra grupper finns tillgängliga, ring gärna din inköpare så berättar de mera!

Lamm
Balans mellan anmälan och slakt. Efterfrågan på helfall börjar mattas av och Irland börjar locka med billiga helfall. Anmälan av får har skjutit i höjden och vi ökar på slakten rejalt nästa vecka.

Noteringsändringar vecka 33: lamm och får sänks 1,50 kr/kg. Vi kan ta emot fler lamm de flesta veckorna framåt medan får börjar bli fullltecknat.

Vi tar gärna emot lamm från både stora och små leverantörer. Om du levererar 1-10 djur har vi en hämtningsavgift på 125-325 kr för hämtningstillfället. Lämnar du 11 djur eller fler finns det ingen hämtningsavgift utan du får ett tillägg på 8-18 kr/djur beroende på antalet. Vi har bra rutiner för anmälan, hämtning, skinnhantering mm. Ring oss så berättar vi mera, nya leverantörer alltid välkomna!

Har du bete till djuren?
Unga, växande djur behöver bra bete för att växa bra. Detta gäller tex lamm eller dikalvar. Mängd och kvalitet på betet har stor betydelse för hur snabb tillväxt djuren kommer upp i. Nu i slutet av säsongen är det bra med tillskott i form av grönfodergröda eller kraftfoder. Här ser vi ett bra exempel på baggar som betar raps och som beräknas vara klara om ett 2-4 veckor.

RapsLamm

Tack Mats Farne, Vimmerby för bilden!

 

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.