2014 15/8

Marknadskommentar vecka 34

Nöt
Fortsatt bra och balanserad efterfrågan på nötköttsmarknaden! Mycket är slutsålt. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Försäljningen av KRAV-kött har tagit fart så vi söker fler leverantörer av KRAV-nöt. Kontakta din inköpare så berättar de mera!

Livkalvar, tjurar höjs noteringen 50 öre/kg vecka 34.
Pluskalv SRB betalas nu 22,50 kr/kg och SLB 20,50 kr/kg. Hör av dig om du har livkalvar att sälja, köparna är på hugget nu efter sommaren. Kontakta Carina på 018-16 76 02 eller carina.ljungqvist@hkscan.se

Flera av inköparna har fått in grupper med dräktiga mjölkraskvigor. Fina djur och bra grupper finns tillgängliga, ring gärna din inköpare så berättar de mera eller besök livdjurstorget, klicka här!

Gris
Grillsäsongen fortsätter och de detaljer som grillas har fortsatt riktigt bra efterfrågan! Oförändrad situation för skinka och sida som marknaden är mindre sugna på.

Notering oförändrad vecka 34. Från och med måndag vecka 33 är gamla SLS noteringen helt avslutad och ersatt av nya HKScan Agri noteringen.

Vi vill även påminna alla om att uppdatera sin planeringsanmälan eftersom vi nu närmar oss ett balanserat läge gällande anmälan och slakt. Se över både anmälan som ligger nära i tiden och längre fram så vi har rätt underlag när vi ger besked till våra kunder-tack för din medverkan. Det är alltid möjligt att nyanmäla och justera sin anmälan tisdag innan slaktvecka.

Lamm
Nu börjar anmälan öka på enligt säsong av både får och lamm. Efterfrågan på helfall börjar mattas av och Irland börjar locka med billiga helfall. Vi har brist på lammfärs men kan sälja mera sadel och stek.

Noteringsändringar vecka 34:
Märkeslamm sänks 1,00 kr/kg och ordinära 1,50 kr/kg. Får 0,50 kr/kg. Vi kan ta emot fler lamm de flesta veckorna framåt medan får börjar bli fullltecknat.

Vi tar gärna emot lamm från både stora och små leverantörer. Om du levererar 1-10 djur har vi en hämtningsavgift på 125-325 kr för hämtningstillfället. Lämnar du 11 djur eller fler finns det ingen hämtningsavgift utan du får ett tillägg på 8-18 kr/djur beroende på antalet. Vi har bra rutiner för anmälan, hämtning, skinnhantering mm. Ring oss så berättar vi mera, nya leverantörer alltid välkomna!

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.