2014 22/8

Marknadskommentar vecka 35

Nöt
Fortsatt bra och balanserad efterfrågan på nötköttsmarknaden! Mycket är slutsålt. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Försäljningen av KRAV-kött har tagit fart så vi söker fler leverantörer av KRAV-nöt. Kontakta din inköpare så berättar de mera!

Nu rullar dikalvsförmedlingen och de första grupperna har redan lämnat dikogårdarna och har nått slutuppfödarna. Kontakta din inköpare om du vill köpa dikalv eller har dikalv att sälja! Vi jobbar såklart med alla raser och över hela landet. Vi har bra transportmöjligheter och kreditlösningar. Klicka här för att hitta telefonnummer till din lokale inköpare!

Gris
Nu har vädret slagit om och hösten har gjort sitt intåg och därmed är grillsäsongen slut för denna gång. Annars en oförändrad marknad, god efterfrågan på bland annat kotlett.

Notering oförändrad vecka 35. Från och med måndag vecka 33 är gamla SLS noteringen helt avslutad och ersatt av nya HKScan Agri noteringen.

Vi vill även påminna alla om att uppdatera sin planeringsanmälan eftersom vi nu närmar oss ett balanserat läge gällande anmälan och slakt. Se över både anmälan som ligger nära i tiden och längre fram så vi har rätt underlag när vi ger besked till våra kunder-tack för din medverkan. Det är alltid möjligt att nyanmäla och justera sin anmälan tisdag innan slaktvecka.

Lamm
Nu börjar anmälan öka på enligt säsong av både får och lamm. Vi möter ett högt importtryck från Irland som erbjuder helfall till låga priser. God efterfrågan på lammfärs.

Noteringsändringar vecka 35: lamm sänks med 2 kr/kg, får -0,50 kr/kg. Tillägg KRAV lamm sänks 0,50 kr/kg.

Vi tar gärna emot lamm från både stora och små leverantörer. Om du levererar 1-10 djur har vi en hämtningsavgift på 125-325 kr för hämtningstillfället. Lämnar du 11 djur eller fler finns det ingen hämtningsavgift utan du får ett tillägg på 8-18 kr/djur beroende på antalet. Vi har bra rutiner för anmälan, hämtning, skinnhantering mm. Ring oss så berättar vi mera, nya leverantörer alltid välkomna!

De närmsta veckorna kommer våra svenska anläggningar få besök av politiska representanter från riksdagen och kommuner.

​Besök av politiker och förbundsrepresentanter
Snart är det val till kommuner, landsting och riksdag, något som märks även för oss. Just nu är det stort fokus i den politiska debatten angående livsmedelsproduktion i Sverige och de svenska böndernas framtid. En allt tuffare internationell omvärld sätter krav på att Sveriges politiker styr så att vi har en framtida produktion kvar i landet. För att diskutera möjliga vägar, se hur vår produktion går till och ta del av fakta kommer vi innan valet ha en rad olika besök i Kristianstad, Skara och Linköping från riksdagspolitiker, ministrar och förbundsrepresentanter. Något vi ska se som mycket positivt och att de vill besöka oss är en stor möjlighet att lyfta våra frågor på den politiska agendan.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.