2014 29/8

Marknadskommentar vecka 36

Gris 
Ökad slakt och minskat leveandelager vecka 36. Oförändrad marknad, god efterfrågan på bland annat kotlett. Notering oförändrad vecka 36. Från och med måndag vecka 33 är gamla SLS noteringen helt avslutad och ersatt av nya HKScan Agri noteringen.

Nöt
God efterfrågan på detaljer. Lite avvaktande efterfrågan på färs. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Försäljningen av KRAV-kött har tagit fart så vi söker fler leverantörer av KRAV-nöt. Kontakta din inköpare så berättar de mera!

Nu rullar dikalvsförmedlingen och de första grupperna har redan lämnat dikogårdarna och har nått slutuppfödarna. Kontakta din inköpare om du vill köpa dikalv eller har dikalv att sälja! Vi jobbar såklart med alla raser och över hela landet. Vi har bra transportmöjligheter och kreditlösningar. Klicka här för att hitta telefonnummer till din lokale inköpare!

Lamm
Anmälan stiger och vi trycker upp slakten nästa vecka av både får och lamm. God efterfrågan av färs och sadel och stek börjar vi lagra in på frys för att användas till nästa års grillprodukter.

Noteringsändringar vecka 36: lamm sänks med 1,50 kr/kg.

Grillkväll Ickholmen
Vi avslutar med en bild från gårdagen då det var leverantörsträff tillsammans med Siljan Chark hos Jan och Eva Hellström i Ickholmen. Trevlig helg!

Ickholmen

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.