2014 2/9

Återtag får- och lammskinn

Här kommer en liten uppdatering om hur läget är i hudkällaren i Linköping:

”Måste tyvärr säga att det fortfarande är dåligt med ifyllning av sedlar till berederierna. Det saknas ofta någon siffra, antigen leverantörsnummer , SE-nummer eller antal skinn som skall gå som återtag”.

”Uppmärkning av inköpta får och lamm är också VÄLDIGT dålig”.

Hur ska jag göra för att det skall bli rätt?
Beställ signalmärken för återtag av skinn i god tid från slaktanmälan tel 0771-500 500 eller slaktanmalan@hkscanagri.se. Fyll i följesedel för beredning av skinn (Tranås eller Donnia skinnberedning) och ge den till din transportör. Djuren skall vara färdigmärkta i öronen när djurbilen kommer.

Inköpta får eller lamm ska ha kvar sina ursprungliga SE-brickor. Du som nuvarande djurägare sätter i vita signalmärken med ditt leverantörsnummer-viktigt för att vi skall kunna veta vem som skall ha betalt för djuret och för att eventuella återtag av skinn skall bli rätt.

Ring gärna om du är osäker!

Slattakra_far

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.