2014 5/9

Marknadskommentar vecka 37

Gris
Ökad slakt och minskat leveandelager även vecka 37. Oförändrad marknad, god efterfrågan på bland annat kotlett och fläskfilé. Vi har ett tillfälligt utrymme för fler suggor till slakt under några veckor-se gärna över om du kan justera och öka eller tidigarelägga din anmälan.

Nöt
Efterfrågan enligt höstsäsong. Slutsålt på mindre ädla detaljer och balanserad efterfrågan på färs. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Vi har en KRAV-kampanj vecka 39, hör av dig om du vill flytta din anmälan av nöt dit eller vill komplettera din anmälan. Ring slaktanmälan 0771-500 500.

Full fart med dikalvsförmedling och förmedling livkalv. Hör av dig om du har dikalv eller livkalv att sälja!

Lamm
Anmälan stiger och vi trycker upp slakten nästa vecka av både får och lamm. God efterfrågan av färs medan sadel och stek börjar vi lagra in på frys för att användas till nästa års grillprodukter. Noteringsändringar vecka 37, lamm sänks med 1,25 kr/kg.

Vi får signaler om att flera andra slakterier har svårt att ta emot anmälan på lamm eller hämta lammen i tid. Vi har ökat vår försäljning och vi tar gärna emot fler lamm vecka 38. Ring slaktanmälan tel 0771-500 500.

Trevlig helg
Vi avslutar med en bild på dikalvar ute på bete. Det verkar bli en skön sensommar helg som inbjuder till att grilla något gott!

Dikalv_bete

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Victoria Ohlsson

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.