2014 8/9

Transport av dräktiga djur

Påminnelse om lagkrav och djurhänsyn i samband med transport av dräktiga nötkreatur. Tidsgräns för att transportera ett dräktigt nötkreatur är satt till fyra veckor innan beräknad kalvning. Då det kan vara svårt att veta den exakta kalvningstiden är det lämpligt att lägga till ytterligare en till två veckor. Tänk på att vid förmedling av dräktiga djur behöver du vara ute i god tid för att affär och transport skall hinna genomföras. Om du skall transportera ett nötkreatur som redan har kalvat så får detta ske först efter tre veckor. Kom ihåg att du som djurägare är alltid ansvarig för beslutet om djurets allmänna kondition medger transport.

Tidsangivelserna ovan gäller även för får och get.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.