2014 9/9

Svenskt Kött vann utmärkelse

Branschorganisationen Svenskt kött har tilldelats 2014 års Livsmedelspris. Maria Forshufvud, vd för Svenskt kött, tog emot priset på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

LivsmedelsprisetLivsmedelspriset delas årligen ut av Livsmedelsföreningen till en person, organisation eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

– Det är en förmån att få arbeta med det svenska köttet som har starka värden att kommunicera. Den framgång som den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött haft visar på kraften som finns när hela livsmedelskedjan går samman. Tydliga mål, engagerade medarbetare och bra samarbetspartners är en förutsättning för att nå fram i bruset, säger Maria Forshufvud, vd Svenskt kött.

Juryns motivering till Svenskt kött
På knappt tre år och med små resurser har organisationen Svenskt kött tack vare robust relationsbyggande, strategisk smarthet och klarläggande kommunikation lyckats höja svenska konsumenters medvetenhet om ursprung, köttkvalitet och kvalitetskött. Man har dessutom gjort konsumenterna medvetna om det fantastiska jobb som svenska djurbönder lägger ned på att producera kött som visar omsorg om både djur, miljö och människors hälsa. Som kronan på verket lyckades man med konststycket att få den svenska unggrisen som huvudråvara på Bocuse d’Or Europe. För att ytterligare förbättra själva produktkvaliteten fortsätter man nu med att utveckla en svensk marmoreringsstandard.

Vill du veta mer, kontakta
•Maria Forshufvud, vd Svenskt kött, 072-741 64 90
•Elisabet Qvarford, kommunikatör Svenskt Kött, 072 – 741 64 90

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.