2014 26/9

Marknadskommentar vecka 40

Nöt
Höstsäsongen fortsätter och efterfrågan är oförändrad jämfört med föregående vecka.

Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Full fart med dikalvsförmedling. Hör av dig om du har dikalv att sälja eller om du vill köpa.

Lamm
Fortsatt hög anmälan och vi slaktar enligt plan. Notering lamm sänks 1-1,50 kr/kg vecka 40. Tack för att du ändrar din slaktanmälan i lamm inom utsatt tid. Om lammen är för små försök då att lägga dem på ny aktuell vecka och rulla inte anmälan framåt vecka för vecka-då blir någon annan utan slaktmöjlighet då anmälan ständigt uppfattas som fulltecknad.

Kom ihåg att beställa signalmärken för eventuellt återtag av skinn i god tid innan leverans. Vi beställer märken på tisdagar och normalt har du dem fredag samma vecka i brevlådan. Vi har inga lager av signalmärken utan allt beställs löpande.

Fortsatt viktigt-spreja inte färg över ryggen som märkning när du sorterar ut djur till slakt, skinnen blir förstörda och kan ej tas tillvara!

skinn_sprej

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Claes Gyllenswahn, Kontrollhudar Varberg

Gris
Marknaden på fläsk är relativt god i Sverige medan Europa fortsätter att sänka sina priser. Bra försäljning på kotlett och filé på vår marknad.

Vi planerar även för en ökad slakt under hösten, detta utifrån två aspekter. Dels att vi behöver ha många detaljer till butik inför jul samt för att parera minskad slakt under julveckorna. Vi vill därför påminna om den aviserade sänkningen av övre viktgränsen vecka 40 från 99,9 kg till 94,9 kg.

Vi uppskattar att många planeringsanmäler sina grisar till slakt, vill dock påminna om vikten att finjustera denna anmälan senast tisdag veckan innan slaktvecka. Antingen justerar ni via internet-inloggning eller ringer ni slaktanmälan på 0771-500 500.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.