2014 10/10

Marknadskommentar vecka 42

Köttavtal med Coop klart
HKScan gick under veckan ut med pressmeddelande att avtalet med Coop är förlängt för en kommande fem-års period. Avtalet innebär att HKScan producerar, styckar och packar, allt färskt kött åt Coop Sverige. Det gemensamma målet är att ytterligare stärka utvecklingen inom kategorin kött. Med Coop-avtalet säkras HKScans position på den svenska marknaden och Coop säkrar god tillgång på svensk råvara, samtidigt som det ger andra ömsesidiga fördelar.

Gris
Marknaden på fläsk är relativt god i Sverige medan Europa fortsätter att sänka sina priser. Effekterna av Rysslands importsstopp börjar synas i verkligheten. En lång grillsäsong har förskjutit effekten. USA verkar även ha fått ordning på PEDv situationen vilket ger sjunkande priser och de jagar nya marknader efter Rysslandsstoppet.

Fortsatt bra försäljning av kotlett och ekologiska grisar på vår hemma marknad. Notering vecka 42 oförändrad. Balanserad smågrismarknad.

Nöt
Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service. Överlag en bra marknadssituation. Det är höst och stort utbud på marknaden men vi bedömer att vi står oss väl.

Full fart med dikalvsförmedling. Hör av dig om du har dikalv att sälja eller om du vill köpa.

Lamm
Fortsatt hög anmälan och vi slaktar över plan nästa vecka eftersom vi har full kapacitet och ingen ombyggnadsvecka. Bra efterfrågan på stek och färs medan sadel fortsätter gå till frys och grill 2015. Stora mängder får och efterfrågan börjar vika.

Notering lamm oförändrad vecka 42 medan får sänks 50 öre/kg. Tack för att du ändrar din slaktanmälan i lamm inom utsatt tid. Om lammen är för små försök då att lägga dem på ny aktuell vecka och rulla inte anmälan framåt vecka för vecka-då blir någon annan utan slaktmöjlighet då anmälan ständigt uppfattas som fulltecknad. Vinterlammsförmedling är också ett alternativ för lamm som är för små-kontakta din inköpare.

Trevlig helg

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.