2014 24/10

Marknadskommentar vecka 44

Gris
Avräkningspriserna i Europa är fallande och påverkar givetvis vår situation på marknaden. Vi har under flera veckor försökt avvakta och se hur utvecklingen blir men detta är ingen tillfällig svängning och vi måste därför justera i vår betalning vecka 44: Slaktgris sänks 20 öre/kg och smågrisarna sänks 10 kr/st.

Tänk på att hålla en korrekt och uppdaterad anmälan av slaktgrisar. Vi har fortfarande planeringsanmälan men man kommer alltid (även under julveckorna) att kunna justera sin anmälan både uppåt och nedåt senast tisdag veckan innan slakt. Inget tak i anmälan och vi ber alla att anmäla faktiskt behov och inte skapa luft i anmälan och därmed risk för felaktiga beslut.

Nöt
Normal marknadssituation för hösten. Det är höst och stort utbud på marknaden och situationen på färs styr nivå av slakt. Vi fortsätter att djupkyllagra oxfilé som säljs till nyår.

Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service. Full fart med dikalvsförmedling. Hör av dig om du har dikalv att sälja eller om du vill köpa.

Lamm
Stabilt på helfallsmarknaden medan styckat marknaden är lite vikande.

Vissa anmälningsgrupper av får kommer ej kunna hämtas anmäld vecka eller plus en vecka utifrån marknaden, anmälan och ombyggnationen som pågår vissa veckor i Linköping. OBS vecka 49 kommer slakten i Linköping att stå stilla hela veckan vilket kommer påverka hämtningen av djur.

Notering oförändrad vecka 44 på får och lamm.

Enkät öppen
Du som är leverantör till HKScan Agri vill vi gärna uppmana att fylla i vår enkät som du hittar här. Enkäten är öppen till och med 16 november, tack för att du hjälper oss. Ifjol hade vi över 1 300 svarande och vi vill gärna ha ett lika bra underlag i år.

Trevlig helg och vi avslutar med en bild som jag fick via mail i veckan från Anna Käll i Värmland. Djuren är installade och kalvarna myser i halmen. Ser behagligt ut! Tack Anna för bilden.

kalvar_korsn

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.