2014 30/10

Sveriges bästa julskinka korad på chark-SM

Idag, torsdagen den 30 oktober, korades Sveriges bästa julskinka i Chark-SM 2014 – Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. För andra gången i rad vinner Scan AB klassen med sin ”Julskinka av rapsgris”, som därmed befäster sin ställning som Sveriges bästa julskinka. Varje år säljs det ungefär 7000 ton julskinka i handeln. Ytterligare 15 produktklasser med olika charkuterier avgörs under dagen. Resultaten offentliggörs vid midnatt.

– Att vinna samma klass med samma produkt två gånger i rad är verkligen ett bevis på att man har en förstklassig produkt med hög kvalitet. Scan vinner i hård konkurrens med andra väldigt bra julskinkor, säger Susanne Ekstedt, projektledare för Chark-SM på SIK.

Domarnas motivering löd: ”En fulländad julskinka med bra julskinkekaraktär. Väl avvägd smak. Här ringde julklockorna!”  

– Det känns väldigt roligt att vi lyckades vinna igen. Våra rapsprodukter tar en allt större plats och blir en allt viktigare del i vårt utbud. Genom att vi tillsätter rapsolja i fodret blir skinkan saftig och smakrik, säger Johan Persson, marknadschef på Scan, till vänster på bilden nedan. Till höger Gunilla Böök från HKScan.

CharkSM

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Scan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.