2014 31/10

Marknadskommentar vecka 45

Gris

Tänk på att hålla en korrekt och uppdaterad anmälan av slaktgrisar. Vi har fortfarande planeringsanmälan men man kommer alltid (även under julveckorna) att kunna justera sin anmälan både uppåt och nedåt senast tisdag veckan innan slakt. Inget tak i anmälan och vi ber alla att anmäla faktiskt behov och inte skapa luft i anmälan och därmed risk för felaktiga beslut.

Nöt
Normal marknadssituation för hösten. Det är höst och stort utbud på marknaden och situationen på färs styr nivå av slakt. Vi fortsätter att djupkyllagra oxfilé som säljs till nyår.

Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service. Full fart med dikalvsförmedling. Hör av dig om du har dikalv att sälja eller om du vill köpa.

Lamm
Stabilt på helfallsmarknaden medan styckat marknaden är lite vikande. Notering oförändrad vecka 45 på får och lamm.

Vissa anmälningsgrupper av får kommer ej kunna hämtas anmäld vecka eller plus en vecka utifrån marknaden, anmälan och ombyggnationen som pågår vissa veckor i Linköping. OBS vecka 49 kommer slakten i Linköping att stå stilla hela veckan vilket kommer påverka hämtningen av djur.

Vi önskar alla en riktigt stämmningsfull Alla Helgon Helg!

Advent

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.