2014 5/11

Ny branschorganisation Svenska Köttföretagen bildad!

Erbjuder samlad spetskompetens, riktad påverkan och ökad konkurrenskraft till djurproducenter och köttföretag i Sverige

Köttföretagen i Sverige har bildat en ny branschorganisation – Svenska Köttföretagen. Den nya starka branschorganisationen ska skapa ökad konkurrenskraft till djurproduktion i Sverige genom samlad spetskompetens inom rådgivning, djurhälsa och grisgenetik. Svenska Köttföretagen ska även, i samverkan med Svenskt Kött, KCF och LRF Kött, varumärkesneutralt driva och delta i den intensiva samhällsdebatt som råder rörande kött och köttrelaterade frågor på ett tydligt och professionellt sätt.

Konkurrenssituationen för svensk köttproduktion är mycket tuff och utvecklingen har haft en negativ trend det senaste decenniet. Samtidigt är livsmedelsindustrin en mycket viktig näring för Sverige och hela 70 procent av det som kommer från det svenska jordbruket vidareförädlas inom landet och ger en mängd arbetstillfällen, men även matglädje och mattradition. Allt fler svenska efterfrågar lokalt producerad mat vilket ger framtidstro för branschen.

– Svensk köttproduktion har all potential att växa och öka. Med Svenska Köttföretagen kommer vi verka för ökad konkurrenskraft hos djurproducenter i Sverige genom att samla landets spetskompetens inom rådgivning respektive grisgenetik i en gemensam organisation, säger Hans Agné, vd Svenska Köttföretagen.

Svenska Köttföretagen kommer utöver rådgivning och djurhälsovård till nöt- lamm- och grisproducenter respektive grisgenetik även driva en löpande dialog med opinionsbildare, myndigheter/politiker samt allmänhet för att fortsatt skapa konkurrenskraftiga förutsättningar till animalieproducenter i Sverige och svenska köttföretag. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med Svenskt Kött, KCF och LRF Kött.

– Det är ett viktigt steg framåt för svensk köttproduktion att vi nu äntligen har en gemensam och öppen branschorganisation. Med samlad kompetens kan ge viktig kunskap och skapa nödvändig debatt rörande avgörande kött- och köttrelaterade frågor på ett mycket tydligare sätt än tidigare. Något som jag tror uppskattas av allt parter från politiker, företag, producenter till vanliga konsumenter, säger Hans-Åke Hammarström, ordförande Svenska Köttföretagen.

För mer information kontakta:
Hans Agné, VD, Svenska Köttföretagen, tfn: 0705-48 30 01
Hans-Åke Hammarström, styrelseordförande Svenska Köttföretagen,
tfn: 0705-58 15 60

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.