2014 7/11

Marknadskommentar vecka 46

Nöt
Normal marknadssituation för hösten. Det är höst och stort utbud på marknaden och situationen på färs styr nivå av slakt. Vi fortsätter att djupkyllagra oxfilé som säljs till nyår.

Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Full fart med dikalvsförmedling. Vi har fått in fler förfrågningar om att köpa dikalvar nu under säsongens slutskede så säljare av dikalvar är välkomna att höra av sig till sin inköpare, klicka här för nummer till inköparna.

Mellankalv
LIDL ny kund på kalvkött men kalvkött är en fortsatt begränsad marknad totalt sätt.

Gris
Tänk på att hålla en korrekt och uppdaterad anmälan av slaktgrisar. Vi har fortfarande planeringsanmälan men man kommer alltid (även under julveckorna) att kunna justera sin anmälan både uppåt och nedåt senast tisdag veckan innan slakt. Inget tak i anmälan och vi ber alla att anmäla faktiskt behov och inte skapa luft i anmälan och därmed risk för felaktiga beslut. Notering vecka 46 oförändrad.

Lamm
Marknaden är full med får- och lammkött. Vi avväger slakten för att inte pressa ut mera kött än nödvändigt.Notering oförändrad vecka 46 på får och lamm.

Vissa anmälningsgrupper kommer ej kunna hämtas anmäld vecka eller plus en vecka utifrån marknaden, anmälan och ombyggnationen som pågår vissa veckor i Linköping.

OBS vecka 49 kommer slakten i Linköping att stå stilla hela veckan vilket kommer påverka hämtningen av djur. 

Köttriksdagen i Sunne
Nästa vecka 13-14-15 november går årets köttriksdag av stapeln i Sunne. HKScan är värd på torsdagens gårdsbesöke och bjuder på korv med bröd. På köttriksdagen bjuder vi på Rapsgriskotlett till lunchen. Hoppas vi ses!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.