2014 14/11

Marknadskommentar vecka 47

Nöt
Stabil marknadssituation med en oförändrad marknadsbild. Det är höst och stort utbud på marknaden. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Tack för bra respons under veckan angående bokning av dikalvar till förmedling. Många har hört av sig och vill sälja dikalvar och det går fint-vi löser det genom att vi kan balansera behovet av köpa-sälja över hela Sverige.

Mellankalv
LIDL ny kund på kalvkött men kalvkött är en fortsatt begränsad marknad totalt sätt.

Gris
Producenter av ekogrisar sökes. Hör av dig till konceptansvarig Per Nilsson på HKScan om du undrar över regler, hur gör man för att ställa om sin produktion eller marknadsfrågor.

Tänk på att hålla en korrekt och uppdaterad anmälan av slaktgrisar. Vi har fortfarande planeringsanmälan men man kommer alltid (även under julveckorna) att kunna justera sin anmälan både uppåt och nedåt senast tisdag veckan innan slakt. Inget tak i anmälan och vi ber alla att anmäla faktiskt behov och inte skapa luft i anmälan och därmed risk för felaktiga beslut. Notering vecka 47 oförändrad.

Lamm
Helfallsmarknaden är starkt fallande medan styckat marknaden är stabil och följer vår plan. Fortsatt hög tillförsel av både får och lamm och vi tackar för att alla ser till att justera sin anmälan i tid. Notering oförändrad vecka 47.

Vissa anmälningsgrupper kommer ej kunna hämtas anmäld vecka eller plus en vecka utifrån marknaden, anmälan och ombyggnationen som pågår vissa veckor i Linköping. Detta påverkar även anläggningar som Hörby, Krylbo, Ickholmen eftersom Linköping brukar fungera som vårt dragspel.

OBS vecka 49 kommer slakten i Linköping att stå stilla hela veckan vilket kommer påverka hämtningen av djur.

Trevlig helg
Vi avslutar med en bild från Köttriksdagen i Sunne där HKScan Agri är utställare. Trevlig helg!

Cristin Larsson nötköttproducent Abbotnäs Säteri, Fanny Hjalmarsson Inköpare NV Sverige, Pär Thyren Inköpare N Sverige.

KottriksD_Sunne

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.