2014 21/11

Marknadskommentar vecka 48

Lamm
Marknaden känns lite stabilare nästa vecka och vi minskar på levandelager av får och lamm tack vare en styrd anmälan. Var fortsatt noga med att ändra din anmälan i tid-det har börjat bli många ändringar i lammanmälan igen.

Vecka 48 höjer vi Gourmet tillägget på lamm enligt plan med 75 öre/kg. Ny nivå 1,50 kr/kg.

Ombyggnationen
Vecka 49 sker ombyggnation i Linköping för att få den nya lammlinjen på plats. Slakt kommer att ske fredag, lördag och söndag vecka 49. Ingen slakt av KRAV-lamm. Hämtning av får/lamm kommer således att ske på andra dagar och tider än normalt! Tack för din förståelse och medverkan.

Nöt
Stabil marknadssituation med en oförändrad marknadsbild. Situationen på färs går i rätt riktning. Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Tack för bra respons under veckan angående bokning av dikalvar till förmedling. Många har hört av sig och vill sälja dikalvar och det går fint-vi löser det genom att vi kan balansera behovet av köpa-sälja över hela Sverige.

Gris
Producenter av ekogrisar sökes. Hör av dig till konceptansvarig Per Nilsson på HKScan om du undrar över regler, hur gör man för att ställa om sin produktion eller frågor om marknaden.

Tänk på att hålla en korrekt och uppdaterad anmälan av slaktgrisar. Vi har fortfarande planeringsanmälan men man kommer alltid (även under julveckorna) att kunna justera sin anmälan både uppåt och nedåt senast tisdag veckan innan slakt. Inget tak i anmälan och vi ber alla att anmäla faktiskt behov och inte skapa luft i anmälan och därmed risk för felaktiga beslut. Notering vecka 48 oförändrad.

Scan söker efter julskinkejobbare
Scan genomför nu en PR-kampanj inför julen med följande budskap och utformning i media:

Nu söker vi dig som älskar julskinka! Ta chansen och sök julens bästa extraknäck – Julskinkejobbet. Testa Scans julskinkor, fira jul hela december och tjäna 20 000 kr. Läs mera och ansök till Julskinkejobbet senast den 27 november på http://www.julskinkejobbet.se/

julskinkejobb

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.