2014 1/12

Nyhet gällande FCI

FCI är en förkortning som står för Food Chain Information, ett EU-direktiv som verkställs via Livsmedelsverket i Sverige. Ett direktiv som vi har arbetat med sedan ifjol.

Detta direktiv påverkar planering och intransport av grisar till slakt. Alla grisar som skall köras in till slakt måste vara transportplanerade senast klockan 06.00 dagen före transporten skall äga rum. Efter klockan 06.00 får inga ändringar göras, det är således inte möjligt för åkeriet att byta/förändra antal grisar per gård eller byta gårdar de har tänkt hämta djuren på.

EU-direktivet styr även att djurägargaranti och försäkran om uppfyllelse leveransvillkor ska verifieras senast 24 timmar innan leverans av slaktgris till slakteriet.

Denna försäkran har vi fram till nu tagit emot genom ett sms från er leverantörer till oss på slakteriet. Från och med nu skapar vi ytterligare en modell för att verifiera detta. Då genom vår internettjänst för leverantörer.

Exempel: Anmälan till vecka 50 finns möjlighet att godkänna på vår internettjänst från lördag klockan 06.00 vecka 48 (29/11) till och med tisdag klockan 23.59 vecka 49 (2/12).

Är inte anmälan verifierad innan onsdag skickar vi med automatik ut ett sms på torsdagen enligt nuvarande rutiner.

Saknar ni tillgång till våra Internettjänster så kan ni beställa detta genom att ringa 0771-500 500.

Och till sist par påminnelser:

  • Verifiering skall alltid ske även om man vet att ens grisar ev. inte blir hämtade.
  • Verifieringen är enbart avsett för en försäkran om att djuren är godkända för livsmedelsproduktion och inte en leveransbekräftelse.
  • SMS:et skall besvaras med FCI mellanslag FYRSIFFRIG KOD.
  • Tänk på att om ni har grisar anmälda på flera undernummer eller flera djurslag så måste varje anmälan godkännas separat. Ni kan på er internetinloggning välja bland de undernummer som är knutna mot ert huvudnummer i rullistan på sidan för godkännande av FCI
  • Se över er planeringsanmälan.

 

 

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan Agri och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.