2014 5/12

Marknadskommentar vecka 50

Gris
Julproduktion rullar på medan detaljer som inte är relaterade till julen är så klart mindre efterfrågade och sätts under mer prispress och fokus världsmarknadspriser.

Vecka 52 återgång till ordinarie viktsintervall. Övre viktsgräns höjs därmed till 99,9 kg from vecka 52. Notering vecka 50 oförändrad.

Producenter av ekogrisar sökes. Hör av dig till konceptansvarig Per Nilsson på HKScan om du undrar över regler, hur gör man för att ställa om sin produktion eller frågor om marknaden.

Läs gärna tidigare blogginlägg om FCI via internettjänsten, klicka här.

Lamm
Ombyggnationen i Linköping följer plan och slakt startas upp idag fredag 5 december och fortgår under helgen. Marknaden börjar svänga och efterfrågan tar fart igen. Fler lamm behövs till slakt direkt efter nyårshelgen. Ökad efterfrågan i kombination med att lammlinjen står klar resulterar i att vi höjer noteringen för lamm vecka 50:

Märkeskvalitet och ordinär kvalitet+2,50 kr/kg samt HKScan lammtillägg +1 kr/kg.

Nöt
Marknaden har fokus på jul och julprodukter men nötläget känns ändå stabilt. Vissa ädla detaljer ökar i lager men hanteras genom frysning för råvara grill 2015. Fortsatt stabil efterfrågan på KRAV-nöt.

Hör av dig för slaktplanering. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning.

Trevlig helg
www.scan.se hittar du trevliga tips inför julen. Läs mera om årets skivade nyheter av julskinka och mycket annat.

julskinka_skivad

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.