2014 12/12

Marknadskommentar vecka 51

Årets kandidater presenteras
Nu kan du rösta på kandidaterna till Årets Leverantör och Årets Transportör. Röstning pågår till den 6:e januari på www.hkscanagri.se. Nytt för i år är att du kan se inspelade intervjuer med kandidaterna, klicka här!

Gris
Julproduktion rullar på medan detaljer som inte är relaterade till julen är så klart mindre efterfrågade och sätts under mer prispress och fokus världsmarknadspriser.

Vecka 52 återgång till ordinarie viktsintervall. Övre viktsgräns höjs därmed till 99,9 kg from vecka 52. Notering vecka 51 oförändrad.

Producenter av ekogrisar smågrisar sökes! Hör av dig till konceptansvarig Per Nilsson på HKScan om du undrar över regler, hur gör man för att ställa om sin produktion eller frågor om marknaden.

Lamm
Marknaden börjar svänga och efterfrågan tar fart igen. Fler lamm behövs till slakt direkt efter nyårshelgen. Tack för bra gensvar på sms som sändes ut angående noteringshöjning vecka 50. Fler lamm behövs i anmälan tel: 0771-500 500 eller www.hkscanagri.se.

Tillägg KRAV-lamm höjs 50 öre/kg. Ny nivå 3,50 kr/kg.

Nöt
Marknaden har fokus på jul och julprodukter men nötläget känns ändå stabilt. Vissa ädla detaljer ökar i lager men hanteras genom frysning för råvara grill 2015. Fortsatt stabil efterfrågan på KRAV-nöt.

Livkalv
Under vecka 52 och vecka 1 kommer vi att ta lite julledigt. Det innebär att vi inte kommer att köra några kalvar under dom veckorna. Anmälan och beställning har öppet som vanligt. Vecka 2 kör vi igång med transporterna igen.

Det är nu hög tid för dig som ännu inte har beställt kalvar för 2015 att lägga in dina beställningar.

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.