2014 19/12

Marknadskommentar vecka 52

Lamm
Marknaden börjar svänga och efterfrågan tar fart igen. Fler lamm behövs till slakt direkt efter nyårshelgen! Just nu ser vi över prognos för påsk 2015-tack för att du bokar din anmälan redan nu så vi kan ge våra kunder besked.

HKScan almmtillägg höjs 1 kr/kg vecka 52. Ny nivå 5 kr/kg. Marknadsavdrag får upphör. Pälsskinn tillägg ändras vecka 2 till 70 kr/st.

Nöt
Marknaden har fokus på jul och julprodukter vilket inte gagnar nötköttet.  Vissa ädla detaljer ökar i lager men hanteras genom frysning för råvara grill 2015. Fortsatt stabil efterfrågan på KRAV-nöt.

Livkalv
Under vecka 52 och vecka 1 kommer vi att ta lite julledigt. Det innebär att vi inte kommer att köra några kalvar under de veckorna. Anmälan och beställning har öppet som vanligt. Vecka 2 kör vi igång med transporterna igen.

Det är nu hög tid för dig som ännu inte har beställt kalvar för 2015 att lägga in dina beställningar.

Gris
Nu är produktionen till julförsäljningen avslutad för denna säsongen och vi tackar för många levererade grisar som ger våra kunder bra kvalitetsprodukter från Scan till julbordet! För att du skall få en hint om omfattningen så har vi enbart denna vecka levererat 10 långtradare med släp med prinskorv till en och samma kund!

Notering vecka 52 sänks slaktgris 30 öre/kg och smågris 15 kr/st. Sugga sänks 50 öre/kg. Marknadstillägg på smågrisar med 10 kr/st.

Vi påminner om vecka 52 återgång till ordinarie viktsintervall. Övre viktsgräns höjs därmed till 99,9 kg from vecka 52.

Jul för behövande
Soppkök Malmö samlar in julklappar till hemlösa och behövande, läs hela pressmeddelandet här.

På julafton anordnas evenemanget ”En stor fet jul” för Malmös hemlösa och behövande. Bakom initiativet står Soppkök Malmö och studenter från Service Manager – for Future Tourism som under lördag och söndag samlar in gåvor från allmänheten på Gustaf Adolfs Torg mellan klockan 11.00 – 18.00 att dela ut till behövande på julafton. En rad privatpersoner, företag och organisationer bidrar till initiativet och Scan stöttar evenemanget genom att skänka prinskorv, köttbullar och julskinka.

God Jul och Gott Nytt År!
Nästa marknadsbrev kommer fredagen den 2 januari. Vi vill passa på att önska God Jul och Gott Nytt År och tacka för det gångna året!

Tomtar

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.