2015 5/2

Årets mölkbonde!

En av våra leverantörer har blivit utsedd till Årets Mjölkbonde. Stort grattis till Eva-Lott & Magnus Uhlin på Lyngens Gård i Halland.

Det är Växa Sverige och LRF Konsult som delar ut priset i samarbete med LRF Mjölk.

Deras motivering lyder:

Årets Mjölkbonde 2015 har framgångsrikt utvecklat ett mjölkföretag med uttalad bärkraft och med en tydlig vilja till successiva förbättringsåtgärder. En stegvis vidareutveckling med bibehållen god ekonomi har möjliggjorts med stöd av både tokintresserade barn och ett uttalat djurintresse.

Gården har starkt avelsfokus och SRB-besättningen har en mycket god fruktsamhet och avkastning i kombination med en djurhälsa i absolut toppklass. Ett tydligt bevis på det sistnämnda är att gårdens tankcelltal under nära 3 års tid stadigt legat under 100000.

Företaget har också en tydlig målbild ur ett företagsperspektiv och strävar medvetet för att gården skall kunna utgöra ett intressant objekt att ta över för nästa generation.

Årets Mjölkbonde har genom en stark målmedvetenhet, parat med en bra balans mellan arbete och fritid lyckats skapa ett solitt företag med en helhet på en i landet nära nog unik toppnivå.”

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till "Årets mölkbonde!"