2015 13/2

Marknadskommentar vecka 8

Nöt
Stabil marknad dock märks sportloven av lite grand på köttförsäljningen. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Livkalv
Efterfrågan på livkalv är för närvarande stor. Vi inför marknadstillägg på livkalvar från och med vecka 7 med 100 kr/livkalv. Ring och anmäl dina kalvar på tel: 0771-500 500.

Lamm
God efterfrågan men avtagande mängd lamm i anmälan. Både helfallskunder och styckningskunder vill ha mer svenskt lammkött. Vi behöver fylla på anmälan med fler lamm vecka 9 till och med vecka 11.

Notering lamm höjs vecka 8 med 3 kr/kg. Kontakta slaktanmälan för bokning tel: 0771-500 500.

Vi kan även ta får omgående tillsammans med lamm. Vecka 8 införs marknadstillägg får med 25 kr/djur.

Marknaden för KRAV-lamm är ökande och vi behöver fler KRAV-lamm vecka 9-vecka 11. Vi har ingen kampanj på KRAV-lamm så sprid gärna ut lammen som finns vecka 12-13. KRAV-lamm tillägg höjs vecka 8 med 50 öre/kg. Ny nivå 5 kr/kg.

Gris
En normal vecka för årstiden med lite lägre intresse för fläsket men vi ser samtidigt att det börjar bli dags att planera och förbereda för vårt andra stora säsong – grillen. Notering vecka 8 oförändrad. Kom ihåg att du kan bekräfta FCI via internettjänsten på www.hkscanagri.se och välj logga in leverantör.

God uppslutning på stallvisning
I veckan hade HKScan Agri samt KLF visning av nytt slaktgrisstall utanför Kristianstad. Det var en god uppslutning och deltagarna njöt i vårsolen med goda hamburgare som HKScan Agri bjöd på. Tack till Sven-Allan att vi fick komma! Trevlig helg.

StallVisn_SvenA

Kenneth Persson och Robert Lindroth, HKScan Agri, bjuder på grillad hamburgare (vänster i bild)

StallVisn_SvenA_fika

Kenneth Persson, vänster i bild, Inköpare på HKScan Agri i samspråk med besökare i nya slaktgrisstallet.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.