2015 20/2

Marknadskommentar vecka 9

Lamm
God efterfrågan men avtagande mängd lamm i anmälan. Både helfallskunder och styckningskunder vill ha mer svenskt lammkött. Vi behöver fylla på anmälan med fler lamm vecka 10 till och med vecka 11.

HKScan lammtillägg höjs 1 kr/kg enligt plan vecka 9. Ny nivå tillägg 8 kr/kg. Kontakta slaktanmälan för bokning tel: 0771-500 500.

Vi kan även ta får omgående tillsammans med lamm. Vecka 8 införs marknadstillägg får med 25 kr/djur.

Marknaden för KRAV-lamm är ökande och vi behöver fler KRAV-lamm vecka 10-vecka 11. Vi har ingen kampanj på KRAV-lamm så sprid gärna ut lammen som finns vecka 12-13. KRAV-lamm tillägg höjs vecka 9 med 50 öre/kg. Ny nivå 5,50 kr/kg.

Nöt
Stabil marknad dock märks sportloven av lite grand på köttförsäljningen. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Livkalv
Efterfrågan på livkalv är för närvarande stor. Vi inför marknadstillägg på livkalvar från och med vecka 7 med 100 kr/livkalv. Ring och anmäl dina kalvar på tel: 0771-500 500.

Gris
En normal vecka för årstiden med lite lägre intresse för fläsket men vi ser samtidigt att det börjar bli dags att planera och förbereda för vårt andra stora säsong – grillen. Notering vecka 9 oförändrad. Kom ihåg att du kan bekräfta FCI via internettjänsten på www.hkscanagri.se och välj logga in leverantör.

Trevlig helg
Amir Kheirmand blev Sveriges Mästerkock i TV4 2014. Sedan dess har det rullat på med utgivning av kokbok, TV-framträdanden, tidningsartiklar och en kanal på You Tube som heter Rätt Rätt där Amir testar produkter och recept.

I senaste filmen har han gjort ett stort test av falukorv och kommit fram till en vinnare.

Följ den här länken för att se vilken falukorv som Amir anser vara bäst.

Amir

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.