2015 6/3

Marknadskommentar vecka 11

Lamm
Efterfrågan ökar i och med att vi närmar oss påsken. Vi laddar för påsken och tar gärna emot fler lamm i anmälan.

Stabil efterfrågan och anmälan har stärkts, tack för detta. Kunderna saknar ändå volymer så vi tar gärna fler lamm i anmälan veckorna framåt. Slakt för att förse påskhögtiden sker vecka 12-13. HKScan almmtillägg höjs vecka 11 med 1 kr/kg. Ny nivå på tillägg blir 9 kr/kg.

Vi kan även gärna får till slakt. Vecka 8 infördes marknadstillägg får med 25 kr/djur. Vecka 11 höjs noteringen med 2 kr/kg.

KRAV-lamm tillägg höjs vecka 11 med 1 kr/kg. Ny nivå 7,00 kr/kg och vi har därmed nått högsta betalning på KRAV-lamm tillägg.

Gris
Vi befinner oss i en mellanperiod mellan julen och grillen. En ganska tyst och stilla marknad och vi förbereder oss för grillsäsongen. Flera spännande nyheter kommer att lanseras. Fortsatt efterfrågan på smågrisar och marknadstillägg 20 kronor/smågris ligger kvar oförändrat.

Nöt
Stabil marknad dock märks sportloven av lite grand på köttförsäljningen. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Förmedling
Efterfrågan på livkalv är för närvarande stor. Vi har höjde marknadstillägg på livkalvar vecka 10 till 200 kronor/kalv. Ring och anmäl dina kalvar på tel: 0771-500 500.

Besiktning av avelstjurar pågår runt om i landet. Hör av dig i god till din inköpare om du ska ha en ny tjur i år. De bästa tjurarna går såklart först! Vi har stor erfarenhet och kunskap kring avelstjurar och jobbar med alla raser och har ett bra kontaktnät över hela landet.

Pärsons pålägg i smart förpackningslösning
Pärsons Tunna skivor är Sveriges mest sålda pålägg. Nu lanseras den i en miniförpackning – perfekt för mindre hushåll eller barnfamiljer som bara dukar till storfrukost varannan vecka. Den mindre förpackningen kommer i fem smaker och är även en smart lösning på ett växande matsvinn.

Med insikt om att enpersonshushåll är den vanligaste boendeformen i Sverige, lanserar Pärsons ett mini-pack med sitt populära pålägg Tunna skivor. Denna 120 g förpackning är också en smart lösning för familjer där antalet medlemmar kan variera veckovis när barnen växlar mellan att bo hos båda sina föräldrar.

− Som producent av Sveriges mest sålda pålägg vill vi kunna erbjuda smarta frukostlösningar för alla typ av hushåll – oavsett om man bor ensam eller har en stor familj. Genom att addera en miniförpackning till vårt sortiment kan alla typ av hushåll äta Tunna skivor alla veckor om året, säger Carina Lauer, Head of Category Cold Cuts HKScan.

ParsonsMini

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.