2015 13/3

Marknadskommentar vecka 12

Lamm
Nu drar påskslakten igång för fullt! Tack för en bra slutanmälan. Vi kommer att klara att leverera den mängd lamm som utlovats till våra kunder!

Vi höjer priset vecka 12 i och med påsken:
HKScan lammtillägg +1 kr/kg. Ny nivå 10 kr/kg och nu utbetalas HKScan lammtillägg även för lamm med fettgrupp 3+. Noteringens fettavdrag kvarstår. Notering lamm höjs  1,00 kr/kg på märkeskvalitet och 1,00-1,50 kr/kg på lamm ordinär. Får höjs 1,50 kr/kg.

Nöt
En okej försäljningsvecka och det mesta är slutsålt. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Förmedling
Efterfrågan på livkalv är för närvarande stor. Vi har höjde marknadstillägg på livkalvar vecka 10 till 200 kronor/kalv. Ring och anmäl dina kalvar på tel: 0771-500 500.

Nu drar säsongen med betesdjur igång. Hör av dig till din inköpare om du har djur att sälja eller om du behöver köpa betesdjur. Detsamma gäller för avelstjurar.

Gris
Vi befinner oss i en mellanperiod mellan julen och grillen. En ganska tyst och stilla marknad och vi förbereder oss för grillsäsongen. Flera spännande nyheter kommer att lanseras. Fortsatt efterfrågan på smågrisar och marknadstillägg 20 kronor/smågris ligger kvar oförändrat.

Vi avslutar veckans marknadskommentar med att börja prata om grillen. HKScan startar säsongen vecka 12 och trendspaningar pekar på att benprodukter ligger i tiden. En annan inne-grej är det koreanska köket och koreanska kryddningar. Båda omfattas i denna grillnyhet, trevlig helg!

Kamben_gris

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.