2015 20/3

Marknadskommentar vecka 13

Lamm
Påskslakten rullar på enligt plan och det känns bra! Tack för en bra slutanmälan. Vi kommer att klara att leverera den mängd lamm som utlovats till våra kunder!

Notering vecka 13 oförändrad.

Gris
Vi befinner oss i en mellanperiod mellan julen och grillen. En ganska tyst och stilla marknad och vi förbereder oss för grillsäsongen. Flera spännande nyheter kommer att lanseras. Fortsatt efterfrågan på ekologiska grisar, kontakta din inköpare om du funderar på att ställa om din produktion.

Notering vecka 13 oförändrad.

Nöt
En okej försäljningsvecka och det mesta är slutsålt. God efterfrågan på färs och mindre ädla detaljer används som färsråvara. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Livkalvar
Fortsatt stor efterfrågan på livkalv. Vi höjer noteringen med 1 kr/kg på tjurkalv och 2 kr/kg på kvigkalv. Marknadstillägget är oförändrat 200 kr/st. Ring och anmäl kalvarna för förmedling på tel: 0771-500 500.

Förmedling
Nu drar säsongen med betesdjur igång. Hör av dig till din inköpare om du har djur att sälja eller om du behöver köpa betesdjur. Detsamma gäller för avelstjurar.

Nyhet på grillen
Trendspaning pekar på slowcooked produkter och benprodukter är poppis till grillen i år. Prova gärna årets nyhet Lammlägg Vitlök & Persilja. Vikt 800 gram och fyra delar per förpackning. Produkten presenteras i en snygg kartong och innerförpackning i vakuum.

LammLegg

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.