2015 27/3

Marknadskommentar vecka 14

Gris
HKScan Agri notering slaktgris höjs med 20 öre/kg vecka 14. Smågrisnotering höjs 15 kr per smågris vecka 14 och marknadstillägg är oförändrat.

Påsken står för dörren och därmed startskottet för grillsäsongen. Vi börjar också förbereda jul 2015 och påbörjar inlagring av råvara.

Lamm
Påskslakten rullar på enligt plan och det känns bra! Tack för en bra slutanmälan. Vi kommer att klara att leverera den mängd lamm som utlovats till våra kunder!

Vecka 14 upphör tilläggsbetalning på pälsskinn (lammskinn).

Nöt
En okej försäljningsvecka och det mesta är slutsålt. God efterfrågan på färs och mindre ädla detaljer används som färsråvara. Tänk på fortsatt planering och framförhållning i din anmälan. Missa inte att göra ändringar av din anmälan via internet eller telefon till slaktanmälan: 0771-500 500.

Livkalvar
Fortsatt stor efterfrågan på livkalv. Vi höjde noteringen med 1 kr/kg på tjurkalv och 2 kr/kg på kvigkalv vecka 13. Marknadstillägget är oförändrat 200 kr/st. Ring och anmäl kalvarna för förmedling på tel: 0771-500 500.

Förmedling
Nu drar säsongen med betesdjur igång. Hör av dig till din inköpare om du har djur att sälja eller om du behöver köpa betesdjur. Detsamma gäller för avelstjurar.

Trevlig helg
Idag fredag och imorgon lördag pågår vårvisningen i Alster. En mässa i Karlstad som brukar dra många besökare. HKScan Agri finns på plats båda dagarna. Kom gärna till vår monter och inhämta aktuell information, käka lite smakprover eller delta i vår tipstävling.

 

Alster

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

En kommentar till "Marknadskommentar vecka 14"