2015 10/4

Marknadskommentar vecka 16

Gris
En normal vecka för årstiden dock har delar av landet fortfarande vinter eller ganska kallt väder vilket försenar starten av grillsäsongen. Notering oförändrad vecka 16.

Nöt
Efterfrågan på nötkött är stabil och god. Vi på HKScan Agri jobbar förnärvarande bland annat med med vår kund McDonald´s och deras fortsatta önskemål om öppna gårdar. McDonald´s Sverige är en av HKScans absolut största kunder.

Livkalv
Fortsatt mycket stor efterfrågan på livkalv. Vi höjer noteringen vecka 16 med 50 öre/kg på både tjur och kviga. Anmäl Dina kalvar på tel: 0771-500 500.

Lamm
Efterfrågan på lamm är bra både bland styckat- och helfallskunder. Tyvärr har många flyttat fram sin anmälan vilket har gett en låg nivå i anmälan. Vi behöver fler lamm så fort som möjligt för att hålla vad vi har lovat till kunderna. Noteringen på lamm höjs vecka 16 med 2 kr/kg för märleskvalitet och 2,50 kr/kg för ordinära lamm. Ring gärna slaktanmälan tel: 0771-500 500.

Gårdsträff
Igår var det gårdsträff lamm i Hörby med toppenuppslutning, 80 personer kom för att lyssna på senaste nytt, äta grillad hamburgare och se på fina lamm. Tack till alla som kom och stort tack till värdparet Sara och Henrik.

HenrikA

 

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.