2015 17/4

Marknadskommentar vecka 17

Nöt
Stabil efterfrågan på nötkött. Vi fyller gärna på med mera utslagskor i vår anmälan och erbjuder därför marknadstillägg på kor vecka 17-19 med 1 kr/kg på notering.

Väkommen att kontakta slaktanmälan på telefon: 0771-500 500.

Efterfrågan på livkalvar är fortsatt god. Noteringen oförändrad vecka 17. Kontakta din inköpare om du har dräktiga mjölkdjur eller betasdjur att sälja.

Gris
Vädret beter sig som det brukar i april och växlar mellan soligt och kallt med snöinslag i delar av landet. Det ryckiga vädret gör att grillsäsongen inte har kommit igång så starkt som det brukar vid denna tiden. Notering oförändrad vecka 17.

Lamm
Stort sug efter lamm ute på marknaden! Både helfallskunder och styckatmarknaden vill ha mera! Hjälp oss gärna genom att öka eller tidigarelägg din anmälan!

Notering vecka 17 höjs 75 öre/kg på lamm och 1,50 kr/kg på får.

Nytt i delikatessdisken
Scan vill ge konsumenter större anledning att välja ekologiskt och är nu först i Sverige med att lansera svensk ekologisk smörgåsmat till delikatessdisken; grillad rostbiff, källarrökt nötytterlår och kallrökt medwurst. Köttet kommer som alltid från svenska gårdar. Genom att erbjuda ekologiska delikatesser på bit hoppas Scan få fler att handla ekologiskt. Läs hela pressmeddelandet här!

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.