2015 29/4

Ny export av Hampshiregaltar till Storbritannien

Nordic Genetics exporterar kontinuerligt Hampshiregaltar till avelsbolaget JSR Genetics i Storbritannien. JSR Genetics har sedan 2004 köpt galtar från Nordic Genetics, och 2013 slöts ett samarbetsavtal mellan bolagen. I samband med avtalet beslutades det att en avelsbesättning skulle byggas upp i England. Rasen är enligt JSR Genetics en av de mest framgångsrika faderraserna de någonsin arbetat med på den brittiska marknaden och anser att rasen är överlägsen i köttkvalité. Dess robusthet passar dessutom utmärkt för den brittiska marknaden där en stor del av grisarna i Storbritannien föds upp utomhus. JSR Genetics har tillsammans med livsmedelskedjan Sainsbury´s utvecklat varumärket ”Taste the difference”, som saluförs som premiumkött från utegrisar.

Galtar på väg till Storbritannien

Galtar på väg till Storbritannien

Exporter

Vecka 17 exporterades fjärde omgången av Hampshiregaltar till Storbritannien. Totalt har 123 galtar redan exporterats i år. Galtarna går till JSR Genetics seminstationer och till bruksbesättningar.

För mer information se www.nordicgenetics.se

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Gris, HKScan Agri, Nordic Genetics och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.