2015 8/5

Marknadskommentar vecka 20

Nöt
Tack för god respons på tidigare lagd aktivitet marknadstillägg ko. Vi kan på ett bättre sätt tillgodose kundernas efterfrågan bland annat av färs och nöt3:a som är råvara till hamburgare. Se över sommarens förväntade leveranser och gör din planeringsanmälan nu på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

Kalvar behövs framåt så släpp gärna med en tjur till fina mjölkraskvigor eller köttraskvigor så de kommer med en kalv nästa år! Vi förmedlar avelstjurar och vi kommer snart att kunna erbjuda förmånliga två-årskrediter vid köp och utökning av dikoproduktion-prata med din inköpare!

Nytt legoslaktsamarbete
Från och med maj månad inleder HKScan ett samarbete med Jämtlandsgården i Hammerdal. Vi är glada över att kunna berätta om legoslaktsamarbetet som omfattar nötboskap. Slaktkropparna kommer till största delen att styckas på HKScans anläggning i Linköping. Kontakta inköpare Pär Thyren om du vill sälja slaktdjur eller livdjur tel: 018-16 75 19.

Gris
Efterfrågan går in i grillperioden och detaljer som hör ihop med grill är slutsålda till exempel karré eller vår nya produkt gjord på kamben. Notering oförändrad vecka 20.

Anmäl er gärna till Årets Grisstämma som går avstapeln 1-3 juni i Bålsta. HKScan är huvudsponsor och delar av vår ledning kommer att finnas på plats.

Lamm
Vi betar av en vecka i taget och klarar hyfsat kundernas efterfrågan. Om det fanns fler lamm skulle vi med lätthet kunna sälja dem till dagens prisläge. Skicka gärna bortgallrade tackor nu och släpp inte ut dem på bete. Öka gärna din anmälan av får eller lamm på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

På måndag styckar vi ytterfilérna på vår anläggnign i Linköping som skall serveras på Lammriksdagens middag i Ulricehamn! Vi är glada över förtroendet att få sponsra årets Lammriksdag med kött.

Trevlig helg!

 

 

 

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.