2015 15/5

Marknadskommentar vecka 21

Nöt

Vi har en balanserad efterfrågan på det vi slaktar. Vi önskar nu att grillen & sommaren kommer igång så efterfrågan ökar på entrecote och andra grilldetaljer.

Kalvar behövs framåt så släpp gärna med en tjur till fina mjölkraskvigor eller köttraskvigor så de kommer med en kalv nästa år! Vi förmedlar avelstjurar, ring din inköpare om ni behöver en ny tjur.

Se över sommarens förväntade leveranser och gör din planeringsanmälan nu på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

 

Nytt legoslaktsamarbete

Som vi meddelade förra veckan har nu HKScan ett samarbete med Jämtlandsgården i Hammerdal om slakt av nöt. Kontakta inköpare Pär Thyren om du vill sälja slaktdjur eller livdjur tel: 018-16 75 19.

 

Gris

Efterfrågan oförändrad jämfört med tidigare vecka. Vi är på väg in i grillperioden och detaljer som hör ihop med grill beställs av våra kunder. Notering oförändrad vecka 21.

Anmäl er gärna till Årets Grisstämma som går avstapeln 1-3 juni i Bålsta. HKScan är huvudsponsor och delar av vår ledning kommer att finnas på plats.

 

Drank

Vi har idag möjlighet att sälja drank till djurproduktion. Gäller både nöt och gris. Är ni intresserade av denna möjlighet och bor runt Göteborg med omnejd kontakta er inköpare för mer information.

 

Lamm

Som vi nämnde förra veckan så betar vi av en vecka i taget och klarar hyfsat kundernas efterfrågan även kommande period.

 Skicka gärna bortgallrade tackor nu och släpp inte ut dem på bete. Öka gärna din anmälan av får eller lamm på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

 Idag och imorgon är det Lammriksdag i Ulricehamn. Självklart är HKScan Agri på plats.  Hoppas vi ses i vår monter!

 

Trevlig helg!

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Marknadskommentarer, Nöt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.