2015 19/5

HKScan satsar på foderverksamhet

Foder är den största enskilda kostnaden i all primärproduktion. Därför är det naturligt att HKScan Sweden nu breddar sin verksamhet och startar upp en foderverksamhet i Sverige. HKScans foderverksamhet syftar till att på olika sätt ge våra leverantörer en bättre ekonomi och högre kvalitet i sin produktion. HKScan Sweden presenterar idag sin nya affärsområdeschef Anna-Maria Larsson som har en gedigen erfarenhet inom foderbranschen. Anna-Maria kommer närmast från ett jobb som foderchef på KLF.

-I vårt finska systerbolag har man sedan länge arbetat med foderfrågor och säljer sedan länge foder i eget namn. Erfarenheterna är mycket goda och vi kan direkt ta till oss mycket kunskap och erfarenheter som nu börjar komma våra svenska leverantörer till gagn förklarar Torbjörn Lithell som är Inköpsdirektör på HKScan Sweden.

Tobbe

-Ett foderkoncept som vi redan tagit till oss från Finland och anpassat efter svenska förhållanden är det framgångsrika projektet Rapsgris® som bygger på en unik fodersammansättning i kombination med andra uppfödningsfaktorer. HKScan äger foderreceptet som utvecklats under flera års forskning i Finland. Resultatet är ett mörare och mer välsmakande griskött som konsumenterna har tagit till sig och som de är beredda att betala ett högre pris för avslutar Torbjörn.

 

Anna-Maria Larsson är chef för foderverksamheten
Anna-Maria Larsson är HKScan Swedens nya chef för foderverksamheten. Anna-Maria har en gedigen erfarenhet av foder och har jobbat i 18 år i branschen. De senaste 15 åren har hon varit verksam som foderchef på KLF som är ett välkänt foderföretag i Södra Sverige.

– Det ska bli både roligt och spännande att gå in som foderchef på HKScan säger Anna-Maria. Jag ser en positiv utmaning i att vara med och starta upp något nytt och jag känner att jag har med mig både kunskap och erfarenhet som kan komma HKScans leverantörer till del.

– Nu ska jag sätta mig in i HKScans alla verksamheter och nära till hands blir att jag tar över ansvaret för fodermixen till Rapsgrisgårdarna. En annan uppstartande affär är leverans av drank till gris och nötgårdar i västra Sverige. Vi vet av erfarenhet att drank är ett bra och prisintressant komplement i gårdarnas utfodring avslutar Anna-Maria.

För ytterligare information kontakta
Torbjörn Lithell, Inköpsdirektör HKScan Sweden, telefon: 08-725 83 03
Elisabeth Svensson, Kommunikationschef HKScan, telefon: 044-19 40 63
Anna-Maria Larsson, Verksamhetschef foder, telefon: 044-19 40 32

 

HKScan är Nordens ledande köttexpert. Vi säljer, marknadsför och producerar högkvalitativa och ansvarsfullt producerade produkter av gris, nöt, kyckling och lamm liksom charkvaror och färdigmat under starka varumärken. Våra kunder finns inom detaljhandeln samt food service-, industri- och exportsektorerna. Våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar produkter till närmare 50 länder. År 2014 hade HKScan en omsättning på cirka 2,0 miljarder euro och omkring 7 700 anställda.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.