2015 22/5

Marknadskommentar vecka 22

Nytt Affärsområde Foder
Vi hälsar Anna-Maria Larsson välkommen till HKScan Agri! Anna-Maria leder vår nya foderverksamhet med inriktning rådgivning, otimalt foderutnyttjande i produktionen på gårdarna. Anna-Maria kommer också se över behovet av eventuella nya foder och hitta legotillverkning av dessa.

Idag har vi möjlighet att sälja drank till djurproduktion. Gäller både nöt och gris. Är ni intresserade av denna möjlighet och bor runt Göteborg med omnejd kontakta er inköpare för mer information.

Nöt
Vi har en balanserad efterfrågan på det vi slaktar. Vi önskar nu att grillen & sommaren kommer igång så efterfrågan ökar på entrecote och andra grilldetaljer.

Kalvar behövs framåt så släpp gärna med en tjur till fina mjölkraskvigor eller köttraskvigor så de kommer med en kalv nästa år! Vi förmedlar avelstjurar, ring din inköpare om ni behöver en ny tjur.

Se över sommarens förväntade leveranser och gör din planeringsanmälan nu på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

Nytt legoslaktsamarbete
Som vi meddelade förra veckan har nu HKScan ett samarbete med Jämtlandsgården i Hammerdal om slakt av nöt. Kontakta inköpare Pär Thyren om du vill sälja slaktdjur eller livdjur tel: 018-16 75 19.

Gris
Vädret har varit fortsatt lite för kallt för att ge någon riktigt god effekt på grillförsäljningen. Notering oförändrad vecka 22.

Hoppas att vi ses i Bålsta 1-3 juni på Årets Grisstämma. HKScan är huvudsponsor och delar av vår ledning kommer att finnas på plats.

Lamm
Bra vecka nästa vecka och vi kan på ett bra sätt möta kundernas behov av lamm, jätteroligt! Vi har lite obalans i landet med fler lamm som får vänta en vecka på hämtning i syd jämfört med upptagningsområde Linköping. Vi har ökat slakten i Hörby och kör så mycket djur vi kan till Linköping. Tack för din förståelse. Vecka 22 är sista veckan med högsta nivå på HKScan kontraktstillägg.

Skicka gärna bortgallrade tackor nu och släpp inte ut dem på bete. Öka gärna din anmälan av får eller lamm på www.hkscanagri.se eller telefon 0771-500 500.

Besök gärna scan.se
Trevliga tips och grillfilmer med Ellen och Johan hittar du på http://scan.se/aktuellt/grill . Trevlig helg!

ScanGrilla

 

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.