2015 29/5

Marknadskommentar vecka 23

Gris
Grillsäsongen har börjat komma igång vilket märks på vår försäljning. Vi höjer noteringen vecka 23 med 20 öre/kg på slaktgrisar. Smågris höjs 10 kr/smågris. Hoppas vi ses på Grisstämman i Bålsta nästa vecka!

Nöt
Bra läge för säsongen och vi ser god tillgång på KRAV-djur just nu i och med betesreglerna för KRAV-djur. I vissa fall skjuts därför hämtningen fram en vecka vilket ligger inom våra ordinarie leveransvillkor.

Se gärna över slaktplanering för sommarperioden, kontakta din inköpare eller ring slaktanmälan 0771-500 500.

Lamm
Anmälan har tagit fart och vi kan följa plan och leverera till kunderna precis som utlovats. Nu har vi fokus på att stärka anmälan under juli och kom ihåg våra kampanjveckor vecka 27-31 då vi erbjuder utökat viktsintervall för bästa betalning samt inkluderar fettgrupp 3+ för kontraktstillägg.

Vecka 23 sänks HKScan Lammtillägg 1 kr/kg enligt plan och notering lamm sänks 0,50 kr/kg.

I veckan hade inköpare Magnus Colliander gårdsträff i Tidan hos Bernt och Ann-Charlotte Lundstedt. En lyckad dag med många besökare och intressanta frågor, stort tack!

Tidan

 

Nytt nummer av HKScan Agri tidningen
Lagom till helgen kan vi erbjuda lite läsning i form av nytt nummer av HKScan Agri tidningen. Läs om Årets Leverantör lamm, avel i dikobesättning, ekologisk grisproduktion, Scans satsning på grillsäsongen med nya produkter.

Webb-version av tidningen hittar du här

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.