2015 5/6

Marknadskommentar vecka 24

Nöt
Vi har lite svalt väder vilket är positivt för efterfrågan på nötkött men sämre för vårt grillsortiment. Tänk på att planera slakten för augusti då marknaden drar igång i och med skolstart och slut på semestern.

Livkalv
Efterfrågan på livkalv är mycket stor. Vi höjer noteringen ytterligare 1 kr och marknadstillägget är fortfarande 200 kr/st. Ring och anmäl dina kalvar på 0771-500 500.

Gris
Tack för alla kontakter och möten under Grisstämman i Bålsta. fantastiskt roligt att vårt nya affärsområde foder väcker så stort intresse. Marknaden för griskött påverkas av det lite för svala och osäkra grillvädret, inte helt optimalt för årstiden. Notering vecka 24 oförändrad.

Lamm
Även är vädret till nackdel då satsningar har gjorts på grillsortimentet. Helfallsmarknaden är på väg ner enligt säsong då vi befinner oss i skolavslutningstider.

Notering lamm vecka 24 sänks med 50 öre/kg och kontrakt sänks enligt plan 1 kr/kg. Kom ihåg vår sommarkampanj på lamm vecka 27-31 med utökad viktsgräns för bäst betalt samt kontraktstillägg inkluderar fettgrupp 3+.

Trevlig helg
Nu hoppas vi på lite sol och värme i helgen så grillarna tänds och ensilaget kan skördas klart. Trevlig helg!

vall

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.