2015 8/6

SMS till Er leverantörer

Med anledning av att Livsmedelsverket har ändrat sina administrativa riktlinjer för djurskyddskontroller i samband med slakt, förväntar vi oss ett ökat medialt fokus på avvikelser i djuromsorg de närmaste två veckorna.

De nya riktlinjerna innebär att samtliga observationer från veterinärer, oavsett allvarsgrad, nu skickas till Länsstyrelserna. Som en följd av denna förändring har antalet underrättelser till Länsstyrelserna ökat, men inte på grund av att djurskyddet försämrats utan på grund av ändrade riktlinjer från Livsmedelsverket. Redovisad statistik blir därför missvisande.

Med anledning av detta har vi för närvarande ett ökat intresse om vår näring från media och därför skickade vi information till Er leverantörer via sms förra veckan.

 

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.