2015 18/6

Marknadskommentar vecka 26

Nyheter i våra internettjänster
Nu har vi jobbat fram fler smarta funktioner i våra internettjänster för leverantör. Du kan till exempel få information om hurvida djuren är i pipline för hämtning, mera utskriftsvänlig version, läs hela nyhetsbloggen här!

Gris
Bra flöde i anmälan och nu hoppas vi på solen och värmen är här för att stanna och att grillarna tänds på allvar i helgen. Notering vecka 26 oförändrad.

Nöt
Bra balans i tillförsel och försäljning. Vi går nu ner något i slakt för att möta en något lägre efterfrågan under sommaren. Tänk på att planera slakten för augusti då marknaden drar igång i och med skolstart och slut på semestern.

Livkalv
Efterfrågan på livkalv är mycket stor. Vi höjde noteringen ytterligare 1 kr vecka 24 och marknadstillägget är fortfarande 200 kr/st. Ring och anmäl dina kalvar på 0771-500 500.

Lamm
Lite avvaktande lammefterfrågan bland annat på grund av kallt väder och för liten efterfrågan på grillprodukter. Helfallsmarknaden är på väg ner enligt säsong då vi befinner oss i skolavslutningstider.

Vecka 26 sänks lammkontraktet med 1 kr/kg och KRAV-lamm tillägg sänks 1 kr/kg. Marknadstillägget på får sänks med 25kr ny nivå blir 25kr/st

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.