2015 26/6

Fårdag i Kåseberga 2015

Lördagen den 4/7 mellan kl 10-15 arrangerar Skånes Fårintressenter en Fårdag i Kåseberga. Det kommer att finnas utställare, försäljare, uppvisningar, föredrag och mycket mer.

Tema utfodring
Olika företag med anknytning till utfodring kommer att finnas på plats med sina produkter. Även andra företag inom får/lammuppfödning finns på plats. Här kan du strosa runt och spana in olika fabrikat, ställa frågor till försäljarna och få med dig nyttig information hem.

För den som inte har egen fårbesättning och bara vill komma hit och titta på fåren så kommer det att visas vallning med Border Collie, fårklippning och ev klövverkning mm. Här finns lamm att klappa, ull/skinn och garn produkter att köpa.

Blir ni sugna på lunch kommer det finnas möjlighet att äta grillat lamm. Grevingetorps lamm kommer med sin matvagn och serverar lunch men har också försäljning av lammprodukter.

Föreläsningar
I föreläsningstältet kan man lyssna på intressanta föredrag med bla Länstyrelsen, och Svenska Fåravelsförbundet. Kristina Yngwe, (C) kommer att berätta lite om hur framtiden ser ut för lantbruket. Kristian Hårsmar håller föredrag om hur vi kan använda Bolusmineral till våra får. Elisabeth Svensson från HKScan berättar om marknaden för lammkött och olika uppfödningsmodeller för att förse marknaden med lamm året runt.

Tider för föredragen:
10.15 Magnus Jönsson Svenska Fåravelförbundet
11.00 Kristina Yngwe Centerpartiet
11.45 Nils Carlsson Rovdjurs ansvarig länsstyrelsen
12.30 Elisabeth Svensson HKScan
13.15 Kristian Hårsmar GGI Sweden
14.00 Magnus Jönsson Svenska Fåravelsförbundet

Välkomna!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.