2015 28/7

Vikten av att äta svensk ost!

Många väljer idag aktivt att köpa mjölk producerad i Sverige vilket är positivt. Många är även villiga att betala någon krona extra för att stötta de svenska lantbrukarna.  Dock är det inte så många som vet att endast 20 procent av kons mjölk används till just mjölk.

Av resterande 80 procent går den stora delen går till osttillverkning men även till fil, yougurt mm. De sista 20 procenten blir mjölkpulver.

Av den ost vi äter i Sverige idag  är majoriteten importerad. Importen står för 54 procent.

Så den goda intention som finns idag att stötta svenska mjölkbönder genom att köpa svensk mjök behöver breddas till att även gälla ost, då får den större genomslag.

För mer information, klicka här.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, HKScan Agri, Nöt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.